Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavanské pelíšky

18. 11. 2014

Ač se jednalo o události doby okupace sovětskými vojsky, ukázalo se, že i toto pochmurné téma je možné ztvárnit do divadelní podoby.

Smutné události střídaly výbuchy zlosti hlavního hrdiny cholerika Jindřicha Krause (Milan Daněk), který zprvu terorizuje dceru Jindru (Karolína Krčmová) a svoji manželku nemocnou Vilmu (Jana Černá). Jindra je ovšem k jeho výbuchům lhostejná. Je zamilovaná do Eliena (Michal Černý), hezouna, který má rodiče v Americe, což těžce nese její soused mladý Michal Šebek (Michal Koláček), který je do ní bezhlavě zamilovaný.

Bratři Šebkové, strýc (Marek Zástěra) a major Šebek (Vladimír Zakl) se neustále hádají a vsázejí a na vzdory nevoli stařičké maminky (Jiřina Langová) společně změří medvěda kodiaka, který má 3 metry sedumdesát možná i víc. Překvapí i švagrovou Marii Šebkovou (Dagmar Krčmová) prskavkou v drdolu. Navíc dcera Uzlinka (Bára Ficová) je velice odvážné děvče, které neustále čelí útokům bratra, který ji škádlí.

Sestra Marie Šebkové učitelka (Magdalena Procházková) a společně se svým synem Péťou (Jan Mráz) hledají tatínka. Nejdříve zjistí, že její kolega učitel biologie (Aleš Krčma), který byl v Kyjevě, kde se zoceloval známou hrou "Vyděržaj pianer", který umí senzačně trsat na Goťáka a navíc přišel s nabídkou kvalitního sexu, není vhodným kandidátem.

Konkurzem neprošel ani kouzelník (Zdeněk Pospíšil) a už vůbec ne příslušník policie (Richard Pátek), který nenechal projet za žádnou cenu muže s koženou brašnou na rameni. Nakonec si učitelka Eva vybere ovdovělého Krause a odjedou společně do Anglie.

 

Děkujeme všem hercům za bezvadné výkony, divákům za skvělou atmosféru v sále.

První fotografie na facebooku

Kliknutím na obrázek zobrazíte fotogalerii.

divadlo_na_mytine_pelisky_170.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář